Droom naar de toekomst

Hermi1 Hermi1
28 apr 2023

Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Droom naar de Toekomst, geschreven door Rina Stam, gelezen. Dit boek is het derde deel in de rode draad trilogie. Voordat je dit boek gaat lezen is het wel goed om ook de andere delen: Dans door het Verleden en Duik in het heden te lezen. Ondertussen woont Flora in Noord Spanje. Hier leert ze Lodewijk kennen en ze raakt met hem bevriend. Voor het eerst in haar leven is ze gelukkig alleen en geniet ze van haar nieuwe hobby het kunst schilderen en de fijne contacten die ze met Lodewijk heeft. Dan besluit ze in haar eentje op reis te gaan naar onder andere Marokko. Daar krijgt Flora een ernstig ongeluk waardoor ze in coma in het ziekenhuis van Marrakech belandt. Lukt het Flora om uit haar coma te raken en haar leven in Noord Spanje weer op te pakken?
Op de cover zien we een vrouw slapend in de wolken en nog wat andere figuurtjes om haar heen. De cover maakt me wel weer nieuwsgierig en na lezen van het boek vind ik dat de cover goed bij het verhaal past. Ook in dit boek word het karakter van Floor steeds duidelijker, heeft ze meer rust gevonden nu ze zo op zichzelf woont. De schrijfstijl is weer plezierig en leest makkelijk. Het deel in het ziekenhuis en dan met name dat Floor in coma ligt en haar kinderen hoorde praten vond ik wel realistisch beschreven. Verder was het verhaal voor mij soms iets te spiritueel. Dit heeft dan met name te maken met de stukken over zielsverwantschap en de begeleidende gidsen. Ik kon er voor mijzelf niet altijd mee uit de voeten. Desondanks vond ik dit boek een mooie afsluiting van de rode draad trilogie. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit is het denk ik wel een goed boek.

Meer recensies van Hermi1