Spiritueel bungeejumpen

Hermi1 10 april 2025
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek Spiritueel bungeejumpen, geschreven door Eugène van Haren, gelezen. In dit boek neemt Eugène de lezer mee in zijn zoektocht naar spiritualiteit. Hij duikt hierbij 13 keer de diepte in. Het echte bungeejumpen is niet zo mijn ding en ik heb zelf ook nog niet zo heel veel ervaring met spiritualiteit. Dat laatste is wel de reden dat ik wel benieuwd ben naar dit boek en wat het me qua spiritualiteit gaat brengen. Ik weet bij voorbaat niet zo goed wat ik er van moet verwachten. Daarom wil ik wel met Egène mee jumpen in zijn zoektocht naar spiritualiteit. De cover is eenvoudig: een koord met aan het eind 2 schoenafdrukken. Een deel van de titel spat er van af doordat het in rood is afgedrukt. Het koord aan een poppetje is in het boek aan het begin van ieder hoofdstuk ook zichtbaar, waarbij het poppetje elke keer iets lager jumpt. Een leuke kleine verwijzing naar de titel. Aan het eind van ieder hoofdstuk bespreekt Eugène zijn belevenissen met zijn helderziende vriend Maik. Uit deze gesprekken blijkt duidelijk wat het desbetreffende onderdeel met Eugène heeft gedaan en de moeite die hij er zo hier en daar mee heeft. Eugène heeft in een heel aantal hoofdstukken de verschillende vormen van spiritualiteit uitgewerkt. Als je, zoals ik, nog niet zo heel erg bekend bent met spiritualiteit, kan dit overzicht fijn zijn. Aan het eind van het boek zijn er een woordenlijst en een lijst met bronvermeldingen te vinden. De woordenlijst heb ik zelf niet zo nodig gehad. Uit de hoofdstukken bleek voor mij al wel de strekking van de desbetreffende woorden. Maar voor een ander kan deze woordenlijst handig zijn. De schrijfstijl vond ik vlot en met hier en daar wat humor. Mocht je, zoals ik, toch iets meer willen weten met betrekking tot spiritualiteit dan is dit boek misschien het lezen waard voor je.

Meer recensies van Hermi1