Ontroerend verhaal

Inemariakiekens Inemariakiekens
12 mrt 2022

In deze young adult leren we de twee tieners Mia en Adam kennen. Mia bevindt zich in een heel penibele situatie: ze heeft een zwaar auto-ongeluk gehad waarbij haar hele gezin is omgekomen. Ze zweeft tussen leven en dood en Adam waakt aan haar zijde. Ik vond het boek best wel mooi om te lezen en ik was benieuwd naar het vervolg, dus ik besloot om Wacht op mij ook te lezen.

In Wacht op mij zijn we enkele jaren verder en krijgen we het verhaal vanuit het perspectief van Adam. Hij is inmiddels wereldwijd doorgebroken met zijn band en hij houdt er ook een spraakmakende relatie (en avontuurtjes) op na. Maar toch is hij niet gelukkig. Hij heeft kalmeerpillen nodig om zijn leven onder controle te houden en mentaal zit hij er compleet door. Met Mia heeft hij geen contact meer. Ze is kort na haar ongeval naar een prestigieus conservatorium vertrokken en heeft niet lang erna de band met hem verbroken. Wanneer hij op een bepaalde avond ronddwaalt in New York, ziet hij een affiche met haar naam: ze treedt die avond op. Hij besluit om het concert bij te wonen. Die beslissing zal zijn hele leven overhoop halen.

Dit boek is nog meer dan het vorige op emoties gericht en het schetst heel goed hoe de verschillende personages zich voelen. Het laat ook goed zien hoe moeilijk en verwarrend emoties soms kunnen zijn. Soms neemt een personage bepaalde beslissingen zonder goed te kunnen verklaren waarom en dat is in het echte leven ook gewoon zo. Het is een heel ontroerend verhaal over het beste voor een andere persoon willen (en beseffen dat dat uiteindelijk niet altijd het beste voor die persoon blijkt te zijn).

Meer recensies van Inemariakiekens