Een echte psychologische thriller
Inge van Prooijen heeft meerdere (spannende) verhalen geschreven. Vanuit haar werkervaring heeft ze veelal te maken met de complexiteit van het menselijk brein, wat zij vertaalt naar haar verhalen. In 2023 maakte zij haar thrillers-debuut met “Zonder angst”. De Bonusmoeder is haar tweede thriller.
Voor mij is dit het eerste boek wat ik van haar lees, met dank aan VrouwenThrillers.nl en De Crime Compagnie Club
Nena is de bonusmoeder van de driejarige Benjamin. Zij probeert dit zo goed mogelijk te doen. Haar partner Diederik laat haar merken dat ze dit heel goed doet. Toch voelt zij dat niet iedereen blij is met haar komst. Zo voelt zij weerstand bij haar schoenmoeder Cato en de Celeste, de moeder van Benjamin. Voor Nena is alles nieuw, ook de buurt waar ze woont. Ze voelt zich alleen en is daarom op zoek naar een baan.
Als ze een vriendin vindt (Lau) en een baan bij een boekhandel lijkt het tij te keren. Lau heeft een zoontje, dat al gauw een vriendje wordt van Benjamin. Nena en Lau trekken er vaak samen op uit met de kinderen. Ondanks alles blijft het contact met Celeste en Cato moeizaam.
Dan gebeuren er rare dingen. Eerst zijn het kleinigheden, maar Nena kan het niet loslaten. Haar angstdromen vanuit haar verleden komen weer naar boven. Wat is er aan de hand? Dit kan geen toeval zijn. Is dit de rol van Celeste en haar schoonmoeder? Wie zit er achter? Nena gaat op onderzoek uit en stuit op vreemde combinaties. Wie is er te vertrouwen?
Het boek is een echte psychologische thriller. Je wordt geheel in het verhaal meegenomen en wil Nena helpen het mysterie te ontrafelen. Het boek is duidelijk geschreven, met twee afwisselende verhaallijnen, het nu en het verleden (welke je kunt herkennen aan de schuin geschreven tekst). Het boek heeft een geweldige plottwist, die ik echt niet zag aankomen.
Voor mij is dit boek 5 sterren waard en ik zal nog heel graag meerdere boeken van Inge van Prooijen lezen.