spannende vervolg

Ingrid Loef Ingrid Loef
28 mrt 2026

Sleutel tot wraak van @charlottedewinter.auteur is het tweede deel van de magische thrillerserie 'De sleuteldrager'.

Eerder las ik al met veel plezier het eerste deel. Deel twee begint waar het eerste deel eindigt, dus het is aan te raden om met het eerste deel te beginnen.

Robyn worstelt met het feit dat ze 'iets' mist, sinds de grote gebeurtenis op de begraafplaats (in deel 1). Ze wil dit zelf oplossen.

Ondertussen maakt Finlay zich zorgen om Robyn en drukt de last van zijn gave op zijn schouders.

Dan gebeuren er plots verschillende moorden, waar Robyn en zijn collega Claire mee aan de slag gaan. Vanuit zijn Kai-vrienden ontvangt hij verschillende aanwijzingen, maar hoe kan hij dat omzetten naar verklaarbare feiten? Er blijkt ook een meisje uit zijn geboortedorp verdwenen, zo komt het ineens dichtbij. Wat is er aan de hand? Is het een truc van de wraakzuchtige Mara's? Finlay wil deze zaak graag oplossen, maar moet op zijn hoede blijven, zelf loopt hij ook gevaar.

Nadat ik heet eerste deel van deze serie gelezen had, keek ik uit naar deel 2. Ook dit deel heb ik met veel plezier en spanning gelezen. De verschillende verhaallijnen liepen goed in elkaar over ( in deel 1 vond ik dit soms verwarrend) en vulden elkaar sterk aan.
Het lukt de auteur om de magische wereld van halfwegen, Kaii en Mara levensecht weer te geven. Het gehele verhaal is beeldend geschreven.
Net als deel 1, eindigt ook dit deel met een cliffhanger. Ik ben nu al weer benieuwd naar het derde deel van de serie.
Wat een geluk dat ik mag meedoen met de blogtour van het derde deel: Sleutel tot vernietiging. Mijn recensie hiervan volgt op 14 mei.

Meer recensies van Ingrid Loef