Advertentie

Vier kinderen storten neer met een vliegtuig in het Amazonewoud nadat de piloot aan een hartaanval is bezweken. Ver weg van de bewoonde wereld en ver weg van alle hulp. Hun kans op redding wordt elke dag kleiner, maar opeens vinden ze een kaart waarop een X aangegeven. Blijkbaar zijn ze niet de eerste op deze plek. Met hernieuwde hoop gaan ze op weg om de X te vinden.

Nadat Fred, Con, Lila en Max elkaar hebben leren kennen, gaan ze met elkaar op pad. De lezer weet niet waar ze naartoe gaan net zo min als de kinderen dat weten. Doordat er niets bekend is, komt het verhaal minder snel op gang dan in Rundells vorige boek ‘Feo en de wolven’. Dit maakt het boek niet minder goed, integendeel, dit boek is op zichzelf staand weer van goede kwaliteit.

Rundell heeft een fijne en beeldende schrijfstijl waardoor een kind uitgenodigd zal worden om meer op te zoeken over de verschillende dieren die voorkomen in het verhaal. De lezer leert veel over de dieren, de jungle en overleven in de jungle zonder dat het er te dik bovenop ligt. Door de beeldende schrijfstijl lijkt het net alsof je zelf op glibberige paadjes en door bossen loopt.

Een ander pluspunt van dit boek is natuurlijk de verfijnde en verzorgende vormgeving. Te beginnen met een prachtig kleurrijk omslag met glanzende letters. Daarnaast bevat elk eerste pagina van een nieuw hoofdstuk een mooie zwart-wit illustratie, gehaal passend bij het verhaal.

Dit is niet zomaar een verhaal over vier kinderen die overleven in de jungle. Dit is een heel mooi jeugdboek over doorzetten, leren van elkaar, iets proberen, zorgen voor de natuur, maar ook voor elkaar. Een boek waarin je eerst niet weet of het goed met hen afloopt, maar het is een feit als gezegd wordt dat er een heel goed einde aan dit verhaal zit.

Reacties op: Meer dan op ontdekkingsreis

16
De ontdekkingsreiziger - Katherine Rundell
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker