De Apollomoorden

IrisReadsBooks IrisReadsBooks
13 mrt 2022

Het is 1973 en NASA staat op het punt om Apollo 18 te lanceren naar de maan. Hoewel deze een wetenschappelijke missie heeft, is er ook een geheime missie. De inlichtingsdienst heeft een geheim Sovjet-ruimtestation ontdekt die Amerika bespioneerd. Aan Apollo 18 de taak om deze te stoppen.
Terwijl de verbindingsofficier Kaz en het team probeert om Rusland een stap voor te blijven, blijkt niet iedereen dezelfde intenties te hebben.

Dit boek was ver buiten mijn comfortzone. Ik had nog nooit een boek gelezen die zo diep ingaat op de ruimte en alles wat daarmee te maken heeft. Hierdoor heb ik veel opgestoken van het verhaal. Tevens betekend dit ook dat er steeds een berg aan informatie is. Hierdoor wordt je af en toe uit het verhaal gehaald.
Pas na 180 bladzijdes kwam ik in het verhaal. Voornamelijk door alle informatie. Wel is het verhaal heel beeldend geschreven. Soms lijkt het net alsof je zelf in de cockpit zit.

Er zijn heel veel personages in het boek. Het is dan soms ook lastig te onthouden wie wie is en wie welke functie heeft. Zelf vond ik dit heel erg verwarrend. Dit is dan ook één van de redenen waardoor ik niet goed in het verhaal kon komen.
Veel van de personages zijn er vlak. Sommige hadden iets meer diepgang mogen hebben.

De Apollomoorden is een aanrader voor thriller- en ruimteliefhebbers.

Ik geef dit boek 3 sterren.

Recensie-exemplaar

Meer recensies van IrisReadsBooks