Heks en Jager
Louise le Blanc is twee jaar geleden haar heksenkring ontvlucht en verblijft nu in de stad Cesarine.
Reid Diggory is een heksenjager voor de kerk. Wanneer Lou hem een gemene streek levert, zijn de twee gedwongen met elkaar te trouwen. Lou is bang dat iedereen erachter komt wie zij daadwerkelijk is, maar haar groeiende gevoelens voor Reid vormen ook een probleem.
De eerste hoofdstukken kon ik er niet inkomen. Er zitten in het begin veel Franse woorden in en ik snapte er helemaal niks van. Al snel was ik de draad kwijt. Maar na een tijdje krijg je steeds meer informatie.
Hier en daar mist er wel wat achtergrond informatie. Soms zou wat extra informatie niet zo slecht zijn. De wereldopbouw valt ook tegen.
Maar na een tijdje komt het verhaal goed op gang. Het wordt steeds iets spannender en het neemt hier en daar een onverwachte wending. Er komen geheimen aan het licht maar lang niet alles wordt onthuld.
Het verhaal is geschreven vanuit Lou en Reid. Eerst vond ik Reid helemaal niks maar al snel won hij mij over.
Lou vond ik meteen een leuk personage. Ze is erg sarcastisch en dit zorgt voor leuke momenten.
Het liefdesverhaal is wel goed uitgewerkt. Je voelt mee met beide personages. Ik ben helemaal team Lou en Reid.
Na de eerste hoofdstukken kom je helemaal in het verhaal en kan je het boek niet meer weg leggen. Ik ben benieuwd naar het tweede deel.