Dageraad boven de boete

IrisReadsBooks 16 juli 2025
De dag van de vijftigste Hongerspelen breekt aan. Dit jaar moeten er twee keer zoveel tributen meedoen.
Haymitch Albernathy probeert er niet te veel over na te denken. Hij wil gewoon de boete doorkomen en bij het meisje zijn van wie hij houdt. Maar dan wordt zijn naam geroepen en moet hij samen met drie andere tributen meedoen.

Haymitch is altijd mijn favoriete personage geweest. Het is dan ook geweldig dat er een boek over hem verschenen is.
Ik heb geen woorden voor dit boek. Het was fantastisch.

Ook dit verhaal is weer meeslepend. De schrijfstijl is fijn en voor je het weet ben je in het verhaal verloren. Het laat je alles voelen wat je niet wilt voelen, al het pijn en verdriet.
Het boek laat goed zien waarom Haymitch zo geworden is.
Er is ook een goede mix van oude en nieuwe personages. Het is leuk om te zien dat oude bekende terug keren en dat je die ook beter leert kennen.

Dit is een boek dat je gewoon moet lezen. Ik kan hier wel een hele review neerschrijven maar ik heb gewoon geen woorden voor dit verhaal, de setting en de personages.

Ik durf dit het beste boek van 2025 te noemen. Wat een verhaal.

Meer recensies van IrisReadsBooks

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.