Quicksilver

IrisReadsBooks 25 juli 2025
3,5

Wanneer Saeris probeert te ontsnappen aan de Onsterfelijke Koningin Madra, opent ze per ongeluk een poort tussen haar rijk en dat van de Fae. Ze wordt gered door Kingfisher, een humeurige krijger. Dit is het beginnen van een magisch avontuur.

Ik kocht dit boek alleen vanwege de hype en omdat het een prachtige editie is. Toch bleef ik er maar naar kijken en besloot ik het op te pakken. Met 600 bladzijdes is het geen dun boek dus ik moest hier even goed mijn tijd voor nemen.

Het duurde echt veel te lang voordat ik goed in het verhaal zat. Ik was al over de 60% heen voordat het mij echt wist te pakken. Het was vaak veel te chaotisch en te verwarrend. Hierdoor raakte ik vaak de draad kwijt.

Ik kon echt niet aan Kingfisher wennen. Zijn naam vind ik helemaal niks dus ik probeerde het al steeds af te korte naar Fisher. Sowieso had ik weinig interesse in hem en duurde het even voordat ik hem wel interessant begon te vinden. Voor mij waren Ren en Carrion veel interessanter. Ik hoop dan ook dat zij in het volgende boek een grote rol gaan spelen.

Nog een paar kleine dingen.
Ik kreeg wel veel ACOTAR vibes, zeker tegen het einde aan.
Het woord f*ck komt erg vaak voor.

Misschien is het boek een beetje ge-overhyped maar toch ben in benieuwd naar deel 2.

Meer recensies van IrisReadsBooks