Het abc mysterie
Door een drietal moorden is het hele land in paniek. De dader werkt het hele alfabet af. Wie is het volgende slachtoffer en waar zal het plaats vinden? De dader kent geen grenzen en samen met zijn rechterhand gaat Hercule Poirot opzoek naar de dader.
Hercule Poirot is mijn favoriete detective. Dus toen dit boek werd uitgegeven door uitgeverij Rainbow moest ik het wel aan mijn collectie toevoegen.
Op tv heb ik de serie van Hercule Poirot gekeken. Hier kwam ook Het ABC mysterie voorbij. Ik wist dus al wat ik van tevoren kon verwachten maar dit mocht de pret niet drukken.
In dit boek volg je kapitein Hastings. In de serie is Hastings één van mijn favoriete personages. Zijn opmerkingen maken mij regelmatig aan het lachen. Ik vind het dan ook erg leuk dat dit boek om hem draait. Verder komt inspecteur Japp even in beeld. Graag had ik meer van hem gezien.
Het hele mysterie zit goed in elkaar. De moorden volgen elkaar in een goed tempo op. Wanneer je denkt dat je de dader te pakken hebt, geeft Christie er weer een twist aan. Je blijft het hele boek door zoeken want niks is wat het lijkt.
Aan het einde is er ook een typische Poirot ontknoping.
Een echte Agatha Christie om van te smullen! Erg genoten van het verhaal en de setting.
Aan het einde is er ook een typische Poirot ontknoping.