Duisternis

IrisReadsBooks IrisReadsBooks
1 apr 2022

De inwoners van Founders Island weten niet wat hun overkomt als hun dorpje plotseling enkele uren in complete duisternis wordt gehuld. Het blijft niet bij één keer, het gebeurt regelmatig. Als het donker komt, gebeuren er vreemde dingen.
Alec en zijn beste vriendin Hannah besluiten om uit te zoeken wat er aan de hand is. Maar hoe dichter ze bij de waarheid komen, hoe gevaarlijker het wordt. De bron van alle duisternis blijkt verweven te zijn met de geschiedenis van het dorp. En die is misschien nog wel het engst.

Duisternis is alweer het vijfde deel van de Horrorland serie. Dit keer maken we kennis met een nieuwe schrijver: Christopher Krovatin.
Zijn schrijfstijl pakte ik vrij snel op. Het las makkelijk weg en ik vloog door het boek heen. De hoofdstukken hadden een goede lengte. Er zit de juiste hoeveelheid detail en geschiedenis in het verhaal.

Alec is samen met zijn moeder naar het eiland verhuisd. Hier miste ik wat achtergrondinformatie, bijvoorbeeld hoe lang hij daar al woonde. Zijn vriendschap met Hannah had ook iets meer achtergrond kunnen gebruiken.
Na het plot nam de spanning naar mijn mening iets af. Helaas kwam dit ook niet meer terug.

Duisternis is een boek waar je doorheen vliegt. Binnen no time heb je het uit. Hier en daar had iets meer achtergrondinformatie mogen zijn.
Het was weer een goed jeugdboek!

Meer recensies van IrisReadsBooks