Hallo, met Sam

IrisReadsBooks IrisReadsBooks
3 apr 2023

Als Sam, de vriend van Julie overlijdt, stort haar wereld in. De toekomst die zij samen gepland hebben, is er niet meer.
Julie is diepbedroefd en doet er alles aan om hem te vergeten. Totdat ze de boodschap die Sam achterliet in haar jaarboek leest. Ze belt nog één keer zijn nummer op, om zijn voicemail te luisteren. Alleen neemt Sam op.

Dit is een verhaal wat je niet even snel oppakt. Hoewel ik heel erg benieuwd was, zag ik er toch wel een beetje tegenop. Het is natuurlijk wel een zwaar onderwerp. Toch was het nu eens tijd om het boek op te pakken.

Na een relatie van 3 jaar overlijd Sam in een ongeluk. Julie blijft ontroostbaar achter. Ze probeert Sam te vergeten. Hierdoor maakt zij een aantal keuzes die ikzelf nooit had gemaakt. Maar iedereen rouwt natuurlijk op een andere manier.
Julie krijgt een kans die heel veel mensen willen krijgen: nog eenmaal met iemand praten die er niet meer is.
Hoewel dit natuurlijk niet mogelijk is, voelde het wel realistisch aan.

Julie maakt veel persoonlijke groei door. Van alles wegstoppen, naar blijven vasthouden tot loslaten.
Buiten rouw staat ook vriendschap centraal. Zodra Sam wegvalt, veranderen er vriendschappen. Zo maak je ook kennis met de familie en vrienden van Sam. Iedereen heeft ook zijn eigen mening over Julie haar aandeel in zijn overlijden.

Hallo, met Sam is een hartverscheurend verhaal over rouw. Het raakt je tot op het bot en zet je aan het denken.

Meer recensies van IrisReadsBooks