Het nieuwe paard

IrisReadsBooks IrisReadsBooks
15 mrt 2023

Layla is het allerliefste op de Moorland manege. Al helemaal na de komst van het nieuwe paard Galaxy. Ze wil niks liever dan bij Galaxy zijn en alles met haar doen. De eigenaren van de manege denken alleen dat Galaxy een lastig paard is. Ze willen haar misschien alweer weg doen. Layla zet alles op alles zodat Galaxy toch mag blijven.

De Moorland manege is een nieuwe Star Stable serie. Dit is het eerste deel en telt 200 pagina’s. Het is dus een dun boekje maar dat maakt het niet minder leuk.

Er komen veel verschillende onderwerpen naar voren. Zo heeft Layla twee moeders en is ze geadopteerd. Hier wordt verder niet uitgebreid op in gegaan. Er is sowieso weinig diepgang bij de personages. Je leert ze niet heel goed kennen.
Ik kan mij goed in Layla vinden. Hier kan ik verder niks over zeggen want het is een plot in het verhaal.

Doordat het gebaseerd is op Star Stable, zitten er ook personages van het spel in. Zo heb je de familie Moorland, de eigenaren van de manage. Voor de gamers zijn dit geen onbekenden. Het is mooi om te zien dat deze ook echt in het boek zitten.

Het verhaal is goed uitgewerkt. Al je vragen worden aan het einde beantwoord.
Een ander groot voordeel aan het boek is dat het niet alleen een map heeft, maar ook illustraties van de meiden en de paarden. Zo krijg je een nog beter beeld van de personages.

Zeker een leuk verhaal voor de jongere lezers. Waar ook weer een mooie boodschap in verborgen zit.

Meer recensies van IrisReadsBooks