Pippa’s race

IrisReadsBooks 30 november 2023
Eens per honderd jaar wordt de Race der Gevleugelde Paarden gehouden. Elke God kiest een mensenkind om op zijn of haar paard te rijden. Het weesmeisje Pippa is een van de gelukkigen. Ze moet rijden op Zephyr, het paard van de godin Aphrodite. Zephyr is klein en eigenwijs, niemand denkt dat Pippa zal finishen. Daar trekt Pippa zich niks van aan, ze is gek op het paard en wilt voor altijd bij hem blijven. Maar dat kan alleen door de gevaarlijke race te winnen.

Hoewel ik niks met Griekse mythologie heb, vond ik dit echt een goed boek. Het was allemaal heel duidelijk uitgelegd en de uitwerking was ook goed. Door de verschillende personages krijgt het verhaal meer diepgang en spanning.

Thema’s zoals vriendschap, rivaliteit en bedrog staan centraal in dit verhaal. Het is vlot geschreven waardoor je snel in het verhaal zit.
Alle paarden worden ook mooi in beeld gebracht. Van hele kleine onhandige paarden tot hele grote stoere paarden.

Het einde is onverwacht, zelf had ik het totaal niet zien aankomen. Het was een goede afsluiting van het eerste boek. Wat mij betreft zou je het boek ook losstaand kunnen lezen en hoef je deel 2 niet perse te lezen.

Er is ook een deel 2 genaamd: het verloren veulen. Ik ga het tweede deel sowieso een keer lezen.

Meer recensies van IrisReadsBooks