Verraad op Jorvik
Het verhaal van de Soul Riders gaat verder. Lisa, Anne, Alex en Linda zijn ieder hun eigen weg gegaan. Doordat ze nare visioenen en dreigende boodschappen krijgen, komen ze weer bij elkaar. Een schim uit een ver verleden duikt op en heeft geen goede bedoelingen. Langzaam maar zeker krijgen de meiden te horen wat er vroeger is gebeurt. Heeft het nieuwe meisje er iets mee te maken?
Verraad op Jorvik is het eerste deel van de tweede trilogie.
Na het lezen van de eerste trilogie en de twee bundels ben ik meteen doorgegaan met de tweede trilogie. Ik kan je vertellen, ik ben aangenaam verrast door dit boek. Zelf kwam ik slecht in het tweede en derde deel van de eerste trilogie. Bij dit boek zat ik er meteen in.
Tevens vond ik de schrijfstijl in dit boek veel aangenamer. Het las een stuk makkelijk weg.
Dit boek is een stuk gruwelijker en grimmiger dan zijn voorgangers. Wat ik zelf echt geweldig vond. Er wordt ook teruggeblikt op het verleden, de tijd voordat de meiden Soul Riders waren. Als je het boek “Vier magische verhalen” gelezen hebt, dan weet je er al een klein beetje van af. Maar in dit deel wordt er nog meer duidelijk.
De keuzes van de schrijfster aan het einde zijn gewaagd maar wel passend. Je vind het of leuk of helemaal niks. Zelf houd ik er wel van. Voor mij was dit dus een groot pluspunt.
Ook de tweede trilogie heeft een map in het boek zitten. Deze is nog gedetailleerder. Als je geen ervaring hebt met de Star Stable wereld kan je door de map een beter beeld van de indeling krijgen.
Mocht je de andere Star Stable boeken gelezen hebben en twijfelen over de tweede trilogie. Ik kan je alleen maar aanraden om het te lezen!