Zet je aan het denken
Zazie vroeg of ik mee wilde doen aan haar blogtour. Nadat ik had gelezen waar haar boek over gaat, wilde ik graag meedoen! Dankjewel Zazie voor het exemplaar.
Kanita leeft in een wereld waar de geschiedenis om de zestig jaar wordt gewist. Zij en haar vriendinnen willen tegen alle kansen in een onvergetelijke Laatste Dag creëren. Die verloopt alleen niet zoals ze hadden verwacht ... De volgende dag herinnert Kanita zich niets meer, maar is dat wel echt zo? Waarom droomt ze over dingen die ze niet kan weten? Wie is het meisje dat haar lijkt te herkennen? Beetje bij beetje worden mysteries onthuld en Kanita en haar vriendinnen zijn vastbesloten om het geheim achter de Wis te ontrafelen. Zal het hen lukken?
Aan de schrijfstijl moest ik even wennen. Nadat ik eraan gewend was las het makkelijk weg. Op een gegeven moment wil je alleen nog maar doorlezen. Je wilt dan ook zo snel mogelijk antwoord op die ene vraag: wat is er die avond gebeurt?
Met Katinka bouw je al snel een band op. Samen ga je opzoek naar antwoorden en naar Katinka zelf. Langzaam kom je er met haar achter wat er die avond gebeurt is.
Katinka is een fijn personage om te volgen. Net zoals haar drie vriendinnen. Ondanks dat zij ook niks meer weten, merk je wel dat zij allemaal een eigen karakter hebben.
Het einde zag ik echt niet aan komen. Maar het was wel passend. Het hele plot was echter minder mijn ding. Opeens was het daar, waarna er veel ontbrekende stukjes op hun plaats vallen. Sommige plottwists waren wel een beetje voorspelbaar. Echter mag dit de pret niet drukken.
Conclusie
Dit is niet alleen een leuk boek om te lezen. Het zet je vooral aan het denken. Wat als dit echt is? Stel dat je morgen wakker wordt en je geheugen is gewist?
Recensie-exemplaar