Prima Limburgse thriller.
Alex wordt het nieuwe hoofd van het coldcaseteam Zuid-Limburg, het land van ritselen en regelen, van schandalen, corruptie en vriendjespolitiek. Wat moet je daar nou mee als rechtschapen bij de Amsterdamse politie werkzame rechercheur?
Nou eerlijk gezegd, bovenstaande beweringen worden niet waargemaakt. En bovendien , zoals bekend was het in de hoofdstad tijdenlang een behoorlijke bende bij bepaalde bureaus . Dus, de pot verwijt de ketel etc.
Maar goed, de thriller dus.
Het is een rechttoe, rechtaan verhaal met voldoende plotwendingen om de lezer aangenaam bezig te houden. De hoofdpersonen zijn vrij vlak weergegeven en jammer genoeg ontbreekt een stukje humor of wat sarcastische opmerkingen. Tegen het einde is het moeilijk om het boek weg te leggen.
De couleur locale van het diepe Limburgse zuiden wordt uitstekend weergegeven. Ik mis wel de traditionele vlaai.
Twee verhaallijnen. Die ene lijn is nogal saai en komt niet zo goed uit de verf. De hoofdlijn is best goed en met plezier te lezen. En de piep is natuurlijk een briljante vondst.
Het beeld van de getroubleerde rechercheur is helaas niet bijster origineel, maar komt wel goed uit de verf.
Michael Berg ( Michel van Bergen Henegouwen) kan best doorgroeien door wat zijlijntjes te introduceren, de hoofdpersonen beter te karakteriseren, maar vooral door meer en betere dialogen te schrijven, die veelal aan de stijve kant zijn.
Tot slot. Beste enthousiaste lezers uit het diepe zuiden van ons land, jullie kunnen genieten van een fraai stukje Nederland. De auteur heeft het fraai verpakt. Zoveel is wel duidelijk geworden. Zijn liefde voor het Limburgse land straalt er vanaf.
Maar goed, de thriller dus.