Advertentie
    Janneke Bouwman Hebban Recensent

De hoofdpersonen zijn Désiree en Thomas, een stel uit Bergen dat een sterrenrestaurant uitbaat. De stress is hoog; de drang om te moeten blijven presteren groot. Ondanks al het harde werken balanceert het restaurant op de rand van een faillissement en Désiree en Thomas grijpen de uitnodiging van de moeder van Désiree, een actrice op leeftijd, graag aan om na de Kerstdagen mee te gaan naar het familiehuis in Cortina d'Ampezzo in de Italiaanse Alpen. Even tot rust komen en hun favoriete sport, bergklimmen, weer beoefenen.
Na aankomst wordt de sfeer echter al gauw grimmig: de plaatselijke klusjesman haalt rare streken uit, er breekt een brandje uit e Désiree vindt een dode rat in de sauna. Het gaat echt helemaal fout wanneer de buurvrouw wordt vermoord. Wat is er in vredesnaam aan de hand in dit lieflijke ski-oord!

Door middel van flash backs, gesprekken en perspectiefwisselingen worden de verschillende hoofdpersonen goed voor het voetlicht gebracht. De twijfels van Désiree of het wel goed was op vakantie te gaan worden zekerheid: dit hadden ze nooit moeten doen.
Er zijn ook flash forwards waarin we Thomas met een gebroken been op een smalle richel in de bergen zien liggen. Is hij gevallen? Waarom wordt hij niet gered?
Het boek is onderverdeeld in dagen die steeds dichterbij de dag kruipen waarop het deel van Thomas op de richel wordt verteld. De lezer weet dan al wat er is gebeurd, maar niet het waarom. Wat heeft de dader in vredesnaam bezield!
Désiree krijgt - naast de vermissing van Thomas op de richel - nog veel meer schokkende berichten te verwerken. Ook haar moeder moet enkele waarheden onder ogen zien. Voor iedereen is het een week van ups maar ook van veel downs.
Het luisterboek wordt helder en met een mooie stem voorgelezen.

Corine Hartman is niet meer weg te denken uit het Nederlandse thrillerlandschap. Dit boek is al wat ouder (uit 2011) en staat bekend als het derde uit de 'Italië-reeks'. Ze stoeit hier al met heftige emoties en daden die later in de boeken met hoofdpersoon Jessica Haider bijvoorbeeld nog veel verdergaand zijn. Ze is uiterst productief met soms meerdere boeken per jaar, maar daar hebben haar fans absoluut geen bezwaar tegen!

Reacties op: Mooi opgebouwde thriller

129
Als de dood - Corine Hartman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 33,50 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker