Genieten met een grote G voor kattenliefhebbers
Winter in het kattencafé door Melissa Daley
In het stadje Stourton-on-the-Hill, Cotswolds, heeft Debbie een kattencafé.
Hier woont Molly samen met haar kittens in een waar kattenparadijs.
In het eerste boek ‘Molly en het kattencafé’ maak je kennis met Debbie en de poes Molly.
Je leest hoe het kattencafé ontstaat.
Ook lees je hoe Molly de zwerfkater Jasper leert kennen en samen vijf kittens krijgen.
Dit tweede deel ‘Winter in het kattencafé’ verteld het verhaal van Eddie, de kleine kitten die het avontuurlijke gen van zijn vader heeft geërfd. Hij verdwijnt en dan is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijk zullen zijn…
Dat is niet het enige wat er in het kattencafé gebeurt.
Linda, de zus van Debbie, komt voor een hele lange tijd logeren. Ze heeft ruzie met haar man Ray en is bij hem weggegaan. Linda is niet echt een kattenliefhebber.
Ze gedraagt zich nogal koeltjes tegen de katten.
Ze heeft haar hond Beau mee wat de katten niet zo fijn vinden. Er volgen regelmatige aanvaringen tussen de hond en de katten.
Linda besluit opeens om een nieuwe kat in het kattencafé te laten wonen. Een siamees met de naam Ming. Een kat die onverstoorbaar op de andere katten neerkijkt.
Heerlijk is dat er veel herkenbare dingen zijn voor een kattenliefhebber zoals ik. Je leest op een gegeven moment hoe de katten reageren op een kerstboom. De kittens deden een tijdje hun best om de ballen van de takken te slaan. De slingers zijn ook leuk om mee te spelen.
Ik zie het zo voor me.
Het boek is beeldend en met veel emotie geschreven.
Je voelt de liefde en vriendschap tussen de mensen maar ook tussen de katten.
Ik vond het echt genieten.
De dialogen en de omgang met elkaar van de katten doen menselijk aan. Je begrijpt de beweegredenen volkomen. Je gaat van ze houden. Elke kat heeft een eigen karakter.
Dat zorgde soms voor een lach en een traan op mijn gezicht.
Ik hoop dat Melissa Daley meer boeken over Molly, haar gezin en de andere katten gaat schrijven.
Voor kattenliefhebbers zijn deze boeken echte must Reads.
Jantsje