Leuk en informatief, waar je ook als volwassene nog iets van op kunt steken!

Je@net Je@net
14 apr 2021

Adams anatomie – Adam Kay

Een grappige en medisch nauwkeurige gids voor het menselijk lichaam. Leerzaam en leuk, voor het hele gezin!

Hoeveel tijd van je leven zit je eigenlijk op het toilet? Bevat snot vitamines? (Kijk, als je lichaam al die moeite doet om een snack te maken, kun je het maar beter opeten...) En hoe zit je lichaam eigenlijk in elkaar?

In dit hilarische boek neemt dokter Adam Kay je mee op een ontdekkingsreis door het menselijk lichaam. Van je hoofd tot en met je tenen, er is geen stukje mens dat niet ter sprake komt. Vol humor, vieze grappen en eindeloos veel interessante feitjes; van dit boek leert de hele familie wel wat, en anders valt er voor iedereen wel wat te lachen.

Als je de cover van dit boek ziet, dan weet je al dat dit grappig gaat worden, grappig én informatief. En dat klopt ook helemaal. Het boek leest vlot door de fijne schrijfstijl vol humor en de grappige tekeningetjes. Dit maakt het boek niet alleen leuk om te lezen, maar zorgt er ook voor dat het voor de kinderen goed te begrijpen is.

Zelf was ik om eerlijk te zijn op een bepaald moment wel een beetje klaar met al het grappige gedoe, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik met mijn leeftijd niet direct tot de doelgroep behoor ;o)
Maar waar het gaat om echt essentiële informatie, bv over waarom je beter niet kunt gaan roken, de veranderingen in de puberteit en transseksualiteit, is Adam Kay gelukkig serieus. Ook laat hij de lezers nadrukkelijk weten dat het belangrijk kan zijn om je problemen aan een volwassene te vertellen of een arts te raadplegen.

Ook een actueel onderwerp als Covid 19 wordt besproken.
Enkele medische aandoeningen worden in eenvoudige woorden uitgelegd, zodat kinderen het anders zijn van sommige mensen beter zullen begrijpen.
Elk hoofdstuk wordt afgesloten met kwisvragen en feit of fabel. Door deze afsluiting wordt het net gelezen hoofdstuk nog eens kort samengevat.

Achterin het boek vind je een woordenlijst, zodat je achteraf de betekenis (en uitspraak) van een woord nog eens kunt nalezen. Ook bevat het boek een register om snel iets terug te kunnen zoeken. Als laatste vind je adressen en telefoonnummers als je meer informatie over een bepaald onderwerp zoekt.

Een erg leuk en informatief medisch kinderboek, waar je ook als volwassene nog iets van op kunt steken!

Meer recensies van Je@net