Advertentie

Pas toen Angela Marsons haar droom om van schrijven te kunnen leven bijna had opgegeven pakte een kleine uitgeverij Bookouture haar Kim Stone serie op. In 2015 verschenen de eerste drie thrillers uit een serie van zestien boeken. Haar debuut Stille schreeuw, waarin Kim Stone de hoofdpersoon is nu (2020) in het Nederlands uitgebracht.

Black Country wordt opgeschrikt door de moord op Teresa Wyatt, directrice van de plaatselijke school. Deze moord is het begin van een reeks moorden, die de aanleiding vormen voor Kim Stone (rechercheur) om in het verleden van Teresa te duiken. Wat zij hier aantreft is niet fraai en rakelt haar eigen verleden op. Ze raakt in de ban van een mogelijke seriemoordenaar en wil kostte wat kost de zaak oplossen, ook al gaat dit ten kost van haarzelf.
Kim leer je redelijk goed kennen, maar heeft haar eigen duistere geheimen waarvan in Stille schreeuw een tipje van de sluier wordt opgelicht. Kim is eigenzinnig, kil en staat als sociaal onhandig te boek. Maar belangrijk voor haar is, dat ze voor gerechtigheid gaat. Verder mag ze graag sleutelen aan haar motor. Dit is voor haar de manier om haar geest tot rust te brengen. Regelmatig botst ze met haar baas Woody, die een echte stress kikker is. Maar ook hij heeft het beste met haar voor en wijst haar op haar soms grensoverschrijdende gedrag.”
“Maar je moet rekening houden met de mensen om je heen. Je team heeft veel respect voor je en zal je overal achternagaan om je te beschermen en je goedkeuring te krijgen.”

Stille schreeuw is vlot geschreven en het plot steekt goed in elkaar. Reeds vanaf de eerste bladzijde is de spanning aanwezig. Angela Marsens heeft een beeldende en gedetailleerde schrijfstijl en door de korte hoofdstukken wil je blijven doorlezen. Het grootste deel van het verhaal wordt vanuit het perspectief van Kim verteld. Je gaat echt met haar meeleven en krijgt begrip voor haar handelswijze. In een aantal cursief gedrukte hoofdstukken doet de dader (psychopaat) zijn verhaal. Een inkijkje in zijn hoofd krijg je niet echt. Wel kom je meer te weten over zijn werkwijze.
De auteur heeft mij meerdere malen op het verkeerde been weten te zetten door een aantal onverwachte plottwists. De laatste 40 bladzijden krijg je de grootste verrassing op je bord. Kom maar op met de volgende delen in de Kim Stone serie!

Reacties op: Duistere geheimen ontrafeld

115
Stille schreeuw - Angela Marsons
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker