Sfeervol verhaal waarin gemeenschapszin belangrijk is.
2026
Titel: Waar we thuishoren
Author: Sarah Bennett
Genre: Feelgood
Publisher: Boldwood Books
ISBN: 9789044395280
Sarah Bennett is een bestsellerauteur van romantische fictie-series als Butterfly Cove, Lavender Bay, Bluebell Castle en Mermaids Point. Haar nieuwe serie Juniper Meadows bestaat uit vier delen, waarvan het eerste e-book Waar we thuishoren in het Nederlands vertaald is. Elk deel binnen een serie kan als standalone gelezen worden. Wat de delen verbindt zijn familiebanden, vriendschap en plekken waar je je meteen thuis zult voelen en verliefd op zult worden. Bennett is opgegroeid in een familie van boekenwurmen en militairen en zelf met een militair getrouwd.
De cover van Waar we thuishoren spreekt aan door zijn eenvoud, met een rode achtergrond waarop een stijlvolle geklede vrouw, met aan weerszijden een hond, afgebeeld is. Het is Hope, ons hoofdpersonage, en zij staat voor de ingang van hun landhuis.
Hope Travers woont met haar grote familie op de boerderij van het landgoed Juniper Meadows, waar hun familiebedrijf gevestigd is, in de Cotswolds. Zij staat op het punt om haar vleugels uit te slaan door een huis te gaan bouwen op hun omvangrijke landgoed. Wanneer de grondwerkzaamheden beginnen stuiten ze op oude resten die tot een archeologische opgraving uitnodigen. Hiervoor komen Cam en zijn team om de hoek kijken die geheimen uit het verleden weten bloot te leggen. Maar net als Hope, worden zij geconfronteerd met meerdere onverwachte nare voorvallen die het familiebedrijf bedreigen en richting het einde van het verhaal oplopen.
Bennett weet de landelijke sfeer van een afgelegen plaatsje in de Cotwolds goed weer te geven met rijke landgoedeigenaren die zich bekommeren om hun werknemers en de omgeving. De hartverwarmende familie Travers wordt uitgebreid beschreven, waardoor de personages stuk voor stuk gaan leven. Het is een warm nest waar men wat voor elkaar over heeft en de plaatselijke bevolking mee profiteert van hun gulheid. Iedereen die het moeilijk heeft helpen ze, waar mogelijk.
De diverse personages zijn herkenbaar weergegeven en als lezer sluit je Hope en Cam meteen in je hart. Zij als sterke vrouw, gaat gebukt onder familiegeheimen waarover ze zich niet durft uit te spreken, bang om anderen te kwetsen. Ze doet haar best een deel van het landgoed te bestieren. De familiebanden zijn sterk en samen slaan ze zich door de opgedoken moeilijkheden heen, daarbij gesteund door de zich ontwikkelende band tussen Hope en Cam.
Er heerst een gezellige, warme sfeer in het verhaal die ondersteund wordt door de vriendelijke mensen die elkaar helpen en lief en leed delen. Behalve een romantische ontwikkeling, is er ook een zekere spanning te bespeuren door de angstaanjagende gebeurtenissen die langzaam toenemen. Het open einde nodigt uit om het vervolg te gaan lezen waarin we waarschijnlijk meer gaan lezen over de liefdesperikelen en de stilgelegde bouw van Hopes huis.
Waar we thuishoren is een sfeervol verhaal waarin een gastvrije, warme familie laat zien wat gemeenschapszin is.
Titel: Waar we thuishoren
Author: Sarah Bennett