smakelijk tussendoortje

Jos Kunze 24 juni 2025
Het boek leest snel en steeds sneller naar mate het verhaal dichter bij de ontknoping komt.
Wat dat betreft dus een heerlijke thriller.
Persoonlijk vond ik het zo nu en dan een beetje te veel, wat de geloofwaardigheid niet ten goede kwam: er zitten een aantal ‘rare fouten’ in het verhaal. Ik zal ze hier niet noemen om spoileren te voorkomen.

Groter probleem: op de een of andere manier kon ik geen band ontwikkelen met de protoganist Frankie. Gardner probeert het wel maar slaagt er niet in om haar ‘relatable’ te maken. Uiteindelijk ontdekt Frankie hoe de vork in de steel zit, maar dat is ook meer toeval dan dat er speurwerk aan te pas komt.

Ik begrijp wel waarom veel lezers een hoge waardering geven. De schrijfstijl van Gardner is vlot en er zijn heel veel kleine spanningsbogen die de lezer naar het eind van het verhaal vergezellen.
Ik heb dit boek met plezier gelezen, maar meer als een smakelijk tussendoortje was het niet.

Meer recensies van Jos Kunze