Blijf positief !!
Van dit soort zeer goed leesbaar wetenschappelijk werk moet er nog veel meer komen.
Hoe meer feiten en feitjes hoe beter.
Voor mij heel wat nieuwe wetenswaardigheden. Bijvoorbeeld dat 2/3 van al onze landbouwgrond wordt gebruikt om veevoer te produceren zodat we die 4.000.000 koeien en 12.000.000 varkens kunnen voeren. En wat dat voor negatieve effecten heeft op de bodemkwaliteit en biodiversiteit van de grond. Dan ga je toch ook even anders aankijken tegen die hele CO2 discussie.
Hier en daar laat de schrijfster een wat negatieve inslag zien, en dat is begrijpelijk gezien de schade die wij als mens aanrichten aan de natuur om ons heen.
Ik blijf zelf positief. Ik denk dat - met de nodige golfbewegingen - de mens slim genoeg is om te beseffen dat leven op aarde eindig is als we zo doorgaan. En dat we in de toekomst dus veel meer dingen gaan bedenken om schade te voorkomen en de natuur juist weer weten te herstellen. Er zal een soort collectief en wereldwijd bewustzijn ontstaan, daar zijn we nog wel een paar decennia vanaf en dat zal niet zonder slag en stoot gaan zoals we vandaag de dag merken. Maar die omslag gaat er echt komen, daar ben ik van overtuigd.