Advertentie

'Bevroren goud" is al het zesde deel van het echtpaar Cilla & Rolf Börjlind rond hun speurders Olivia Rönning en Tom Stilton.
Door het smelten van de gletsjers komt in Noord-Zweden het lichaam van een vermoorde man bloot te liggen. Olivia Rönning wordt er naartoe gestuurd maar wordt er geconfronteerd met een koppel dat eveneens interesse in die vondst lijkt te hebben. Ze wordt neergeschoten maar zet, na herstel, verbeten haar onderzoek verder. Waarbij ze ook de hulp krijgt van Tom Stilton en van haar vroegere baas Mette.

Beide schrijvers hanteren een mooie en vlot leesbare schrijfstijl.
De spanning wordt mooi opgebouwd met de nodige actie momenten een een op het einde verrassende wending.

Maar daarnaast hebben de schrijvers ook voldoende belangstelling voor de persoonlijke levenssfeer en de karakters van hun personages, die levensecht worden uitgewerkt. Vooral de spanning in de relatie van Olivia met haar vriend Lukas komt daarbij aan bod; op sommige momenten toch iets te uitvoerig, waar de schrijvers wat in herhaling vervallen. Mooi zijn ook weer de figuren van Mette, die herleeft wanneer ze terug bij politiewerk wordt betrokken en de nog steeds eenzelvige Tom Stilton, maar die speciaal uit Thailand terugkomt om Olivia te helpen in haar onderzoek.

Onderliggend zitten er in de boeken van Cilla & Ralf Börjling mmestal ook maatschappelijk elementen (zoals dit vaak het geval is bij Scandinavische schrijvers).
Hier gaat het concreet over de milieuproblematiek in zijn algemeenheid. Het wegsmelten van de gletsjers door de klimaatopwarming en het gewetenloos dumpen van kernafval in zee.

Uiteindelijk een goed deel in deze reeks.

Reacties op: Goed, maar geen topper

108
Bevroren goud - Cilla & Rolf Börjlind
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners