Advertentie

Kirsten Hartogs is aan jonge en gedreven advocate in het kantoor van Antonio Fontes & Associates in Lissabon. Wanneer kort na mekaar twee mensen brutaal worden vermoord, heeft de politie vlug een verdachte.
Tot haar verrassing vraagt hij Kirsten om hem te verdedigen, ondanks het negatief advies van Antonio Fontes.
Maar ze wordt al snel geconfronteerd met een ronduit vijandige publieke opinie en een deels op hol geslagen sensatiepers.
Daarenboven is er iemand uit haar verleden die het persoonlijk op haar gemunt heeft.

'Bodemloos' is al de tweede thriller die Hilde Vandermeeren schrijft met Walter Damen, een bekende Antwerpse strafpleiter.
Dat laatste is zonder meer een positieve insteek in het verhaal. Vanuit zijn eigen ervaring is iemand als Walter Damen erg vertrouwd met alles wat speelt rond rechtszaken, die de media en de bevolking erg beroeren.

Het schrijversduo weet de spanning mooi op te bouwen, met herhaaldelijke verrassende wendingen. Via de veelal korte hoofdstukken - met vaak zelfs binnen een hoofdstuk wisselende perspectieven - krijgt het verhaal een mooie dynamiek. Pas op het einde wordt de ware - en totaal verrassende - toedracht duidelijk.

Het karakter van Kirsten Hartogs wordt goed uitgewerkt: een gedreven en hard werkende advocate, die haar eigen weg wil volgen ondanks alle tegenkantingen.
Met daarbij ook het dilemma van de eerlijkheid van de verdachte: vertelt hij haar de waarheid en kan ze op die basis zijn verdediging blijven doen ?
Maar ook de rol van de journalistiek en vooral van de sensatiepers komt daarbij aan bod: een vorm van journalistiek, die al conclusies trekt zonder de echte feiten te kennen. Het ego van bepaalde journalisten, die hun carrière laten voorgaan op een gedegen onderzoek en enkel oog hebben voor een primeur.

Reacties op: Mooie en spannende thriller

26
Bodemloos - Damen en Vandermeeren Hilde Vandermeeren
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker