Advertentie

'Kind 39' van de Italiaanse schrijfster Ilaria Tuti speelt rond een klein bergdorp in het Noorden van Italië.

Een man wordt dood aangetroffen, met gruwelijke verminkingen in het aangezicht.
Commissaris Teresa Battiglia wordt op de zaak gezet en krijgt daarbij de hulp van een jonge inspecteur Massimo Marini. In de weken daarop worden verschillende andere personen uit het dorp aangevallen door een 'man met wit gelaat' zonder hen echter te doden.
In hun onderzoek stuiten Teresa en Massimo op de tegenwerking van een gesloten dorpsgemeenschap.
Geleidelijk komt de waarheid aan het licht en blijkt dat bepaalde gebeurtenissen uit het verleden een cruciale rol spelen.

'Kind 39' is een eerder traag, maar intens verhaal, waarbij de spanning geleidelijk wordt opgebouwd tot een spannend en verrassend slot.
Verwacht hier geen spannende actiemomenten.
Het boek draait rond de geheimen van een dorpsgemeenschap en rond de moeizame zoektocht van Teresa naar de waarheid tussen al die geheimen en het bijgeloof.

De karakters in dit boek zijn mooi uitgewerkt door de schrijfster en zijn ongetwijfeld één van de sterkten van dit boek.
Er is in de eerste plaats de figuur van Teresa Battiglia: de wat oudere maar uitermate bedreven commissaris, leidend aan diabetes en worstelend met een beginnend geheugenverlies en met de vraag wat dit in de toekomst voor haar betekent.
Mooi neergezet is ook haar samenwerking met de jonge Massimo Marini, die ze herhaaldelijk op zijn plaats zet, maar waarvoor ze duidelijk sympathie heeft.

Reacties op: De geheimen van een dorp

142
Kind 39 - Ilaria Tuti
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker