Advertentie

Na de gebeurtenissen in Moskou moet Farah Hafez onder een valse identiteit naar Indonesië vluchten. Maar ze geeft de strijd tegen oligarch Valentin Lavrov niet op. Samen met haar collega's journalisten - de Russiche Anya en Paul Chapelle in Amsterdam - wil ze de corruptie die achter Lavrov's zakenimperium bloot leggen.
Ondertussen blijft de Nederlandse recherche op zoek naar bewijzen voor kindermisbruik met als voornaamste verdachte de Nederlandse minister van Economie.

Zoals het eerste deel is 'Schaduwvechters' ook weer opgedeeld in een aantal grote delen, met telkens kleine hoofdstukken, die in regelmatige afwisseling de verhaallijnen van één van de drie journalisten volgen. Af en toe onderbroken door het onderzoek van de Amsterdamse recherche.
De spanning wordt zo mooi opgebouwd en je blijft de verschillende verhaallijnen boeiend volgen.
Het resultaat is een sterke actiethriller die heel vlot leest, mede door de vlotte en beeldende schrijfstijl van Walter Lucius.

Zoals bij de bespreking van deel één al aangegeven, lees je best het eerste deel vooraf. Veel van wat in dit deel gebeurt vindt zijn oorsprong in de gebeurtenissen uit het eerste deel.

Reacties op: Spannend tweede deel van de Hartland-trilogie

85
Schaduwvechters - Walter Lucius
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners