Kerstsferen
Opnieuw verdween ik in kerstsferen. Was het deze keer niet in Duitsland, maar gewoon in Nederland. Hoe leuk om bepaalde bekende namen (van plaatsen/plekken) tegen te komen.
Het verhaal is wel leuk opgebouwd door eerst het drama te ervaren (gebroken been en hoe moet het nu verder met het restaurant), waarna zus Esther er is om te helpen. Bepaalde zaken vond ik wel vreemd, bijvoorbeeld dat Esther op een gegeven moment belt met haar leidinggevende en gewoon zegt dat ze haar maand vakantie per direct opneemt.
Maar ook voor Esther was alles vreemd, zo zonder horeca ervaring. Als er ook nog opeens allemaal mannen om haar aandacht strijden, weet ze zich geen raad. Ik vind de afwisseling in het boek tussen de Instagram stukjes en de ‘gewone’ hoofdstukken wel leuk, alleen wist ik in het begin totaal niet wat het inhield. Gelukkig wordt het duidelijk en dat zorgt (omdat je het als lezer eerder door krijgt dan Esther) voor enkele hilarische scènes.
Minpuntje vond ik nog dat de bijna afgelaste kerstmarkt het hele verhaal door genoemd wordt, maar je leest hier helaas niets meer over. Net of het einde heel snel geschreven moest worden, snel moest worden afgerond. Dat was wel jammer.