Wat begint als een droom eindigt in een nachtmerrie

Juanita Juanita
27 mrt 2019

Moord in Zuid-Afrika is het waargebeurde verhaal van Arine Prins, haar man Peet en hun kinderen Beer en Sterre. In 1999 kopen ze in Zuid-Afrika een boerderij om er hun droom na te jagen in een prachtige natuur, omringd door hun dieren.
Maar wat startte als een droom eindigt in een ware nachtmerrie. Zuid-Afrika blijkt niet bepaald het land waar blanken met open armen ontvangen worden. Zo wordt hun dochter door een "huisvriend" misbruikt, belandt zoon Beer in de gevangenis nadat een kennis hem aangegeven heeft voor illegaal werken. Daarbovenop kampt het gezin ook met geldproblemen.
Ondanks alles slaat het gezin zich er telkens door en steunen ze elkaar door dik en dun. Maar door het groeiende gevoel van onveiligheid spelen ze met de gedachte om het Zuid-Afrika avontuur achter hen te laten en naar Ibiza te trekken.
Net op het moment dat ze de knoop doorhakken en beslissen om hun hele hebben en houden te verkopen, wat de prijs ook is die ze ervoor krijgen, vallen 5 gemaskerde mannen hun woning binnen. Urenlang worden Peet, Arine en huisvriend William mishandeld. Een ware nachtmerrie die Peet jammergenoeg niet overleeft. En alsof dit nog niet genoeg is, botst Arine nogmaals op de corruptie en achterbaksheid van de politie. Het onderzoek naar de daders wordt allesbehalve serieus genomen.

"Ik lig op de vloer van de woonkamer, handen achter me vastgebonden. Op de vloer bloed dat uit de achterkant van mijn hoofd gutst."
Dit komt binnen om een boek te starten en zeker als je weet dat het een waargebeurd verhaal is dat je leest. Ik wou onmiddellijk weten wat Arine en haar gezin overkomen is. Door het wisselen tussen de bewuste avond, het heden en het verleden kom je heel veel te weten over het ganse gezin, zowel over hun positieve als negatieve kantjes. Mede hierdoor heb je altijd even de tijd om te bekomen na het lezen over de overval, want die hoofdstukken grepen me serieus bij de keel!

Hoe Hugo Verkley, samen met Arine en haar kinderen, het verhaal neergepend heeft verdient een dikke pluim! Ik kan me niet voorstellen dat dit gemakkelijk geweest is en heel waarschijnlijk zal dit met een lach en een traan gebeurd zijn. Hier en daar was er een klein spellingsfoutje, maar dit was totaal niet storend en zeker verwaarloosbaar.

Meer recensies van Juanita