Advertentie

Jippie, er is een nieuw boek van de familie Muis ’14 muisjes doen de was’. Hier zullen mijn kleuters vrolijk van worden. De familie Muis bestaat uit: papa, mama, oma, opa en tien kleine muisjes. In elk boek zie je ze met z’n allen op een pagina staan, met alle namen erbij! Elke keer zoeken mijn kleuters hun favoriete muis op. De muisjes zijn te herkennen aan hun kleding.
De warme zomerzon schijnt in het bos. Mama Muis wil de was gaan doen en vraagt alle muizen hun vuile was naar beneden te brengen. Samen lopen ze naar de beek. Ieder doet zijn was in het koude water. Er wordt gespetterd en gesopt. Op het eind zijn een paar muisjes nat. Naast de was moet nu ook hun natte kleding opdrogen. Gezellig zitten de muizen bij elkaar, terwijl het wasgoed wappert in de wind.
14 muisjes in de wind van Kazuo Iwamura is een mooi verhaal wat heel herkenbaar is voor jonge kinderen. Samen de was doen is gezellig en zorgt voor betrokkenheid en verantwoording. Met dit verhaal maken kinderen hiermee kennis. De tekst is vlot geschreven en kleine zoekopdrachtjes zijn er in verwerkt. Weet jij welk muisje een mand met was op het hoofd draagt? Wie is het muisje dat onder een grappig parasolletje loopt? Op deze manier worden kinderen geprikkeld om het antwoord in de bijbehorende illustraties te zoeken. De illustraties zijn sfeervol. De muizen zijn zo getekend dat ze levensecht lijken. Ze dragen kleurige kleding en dat vinden mijn kleuters heel fijn. Enthousiast willen ze in iedere illustratie op zoek gaan naar hun lievelingsmuis.
Na het lezen van dit boek is het leuk om met de kinderen de poppen-was te doen. Lekker spetteren en sop maken in het water. Wie blijft er droog?

Reacties op: 14 muisjes doen de was

1
14 muisjes doen de was - Kazuo Iwamura
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker