Help Eekhoorn mee zoeken naar zijn wintervoorraad.
Wat een mooi, hartverwarmend verhaal is De geheime verstopplek. Een verhaal voor jonge kinderen, geschreven door Katharina E. Volk.
In het bos waait een koude wind en we zien Eekhoorn uit zijn boomhut klauteren. Hij wil enkele noten uit zijn wintervoorraad halen. Maar waar heeft hij die ook alweer verstopt? Eerst kijkt hij in de oude eik. Daar vindt hij allemaal bolletjes wol. Die zijn van Uil. Uil wil Eekhoorn wel helpen zoeken en samen gaan ze naar het geheime hol onder de kastanjeboom. Er staan allemaal boeken in dat hol. De boeken zijn van Muis. Al lezend komt zij de winter door. Muis sluit aan en samen gaan ze op pad naar de volgende ‘geheime’ plek. Vervolgens voegen er meer dierenvrienden zich aan de groep toe. Samen proberen ze de verstopplek van Eekhoorn te vinden. Wanneer ze Beer tegenkomen lopen ze naar zijn hol. Beer weet waar de noten liggen! Natuurlijk wil Eekhoorn weten wat Beer in zijn berenhol verstopt. Deze is helemaal leeg. Waarom is zijn hol leeg? Beer heeft een goed idee.
Bij het verhaal staan prachtige tekeningen van Arianna Cicció. Ze zijn zo mooi ingekleurd met natuurlijke kleuren. Zodra je het boek openslaat, trekt een sfeervolle winterse afbeelding ieders aandacht. Eekhoorn loopt eenzaam door de sneeuw. De kinderen zijn direct nieuwsgierig en willen weten waar hij naar toe gaat. Al snel wordt duidelijk dat hij zijn wintervoorraad kwijt is. De kinderen zijn enthousiast en willen mee gaan zoeken. Iedereen noemt suggesties, waar Eekhoorn zou kunnen gaan zoeken. Samen volgen wij zijn zoektocht. De opbouw is prima. Verschillende verstopplekken worden bezocht, op elke plek wordt iets anders bewaard en elke keer sluit er een dierenvriend aan. Een leuke uitdaging voor de kinderen om ze in de goede volgorde te onthouden. Het thema ‘vriendschap’ en ‘elkaar helpen’ komt hier mooi naar voren. Op het eind wordt de vriendschap ‘gevierd’. Het berenhol wordt gezellig gemaakt, er wordt een notenpudding gemaakt en pannenkoeken gebakken. Een warme, gezellige afsluiting van dit verhaal.