Vrolijke liedjes over het lichaam
Hoor je de muziek van kapitein Winokio dan kan je niet stil blijven zitten. Op zijn vrolijke deuntjes beweegt en danst ieder kind vrolijk mee.
Het lied Hoofd, schouders, knie en teen kennen we allemaal. Dit lied staat, met nog 24 andere liedjes, in De liedjes van de kapitein – mijn lichaam.
Wijs de lichaamsdelen aan in het lijflied, luister naar ieders hartslag of adem in en adem uit. Wie laat een windje of legt zijn handjes op tafel. Poets samen de tanden of dans mee op het potjes lied.
De liedjes van Kapitein Winokio zijn vrolijk en zingen makkelijk mee. Op iedere pagina vind je één liedtekst. Vaak zijn ze op rijm geschreven. Dit klinkt fijn in het gehoor. Een lied bestaat uit enkele regels of uit meerdere coupletten. Herhaling is prettig zoals bij het lied Ik kan zwemmen. Dit wordt door de kinderen snel opgepikt.
Naast de liedjesteksten vind je achterin het boek inspiratie om met de liedjes aan de slag te gaan. Heel kort wordt uitgelegd wat de bedoeling is van de activiteiten. Verder vind je kijkplaten. Deze zijn getekend door Naomi Christiaens. Zij heeft trouwens alle illustraties verzorgd. Mooie kleurrijke prenten, die verklappen waar het lied over gaat. Ook heeft ze een puzzel en een memoriespel gemaakt. De tekeningen van het memoriespel horen bij een lied. Stop de kaartjes in een doos en laat een van de kinderen er een kaartje uit nemen. Weten ze welk liedje bij deze afbeelding hoort?
De liedjes van de kapitein – mijn lichaam is een mooie aanvulling wanneer je werkt rondom het thema ‘mijn lichaam’.
ps. Heb je het boek in je bezit? Met de QR – code, die je aan de binnenkant van de omslag vindt, kun je een maand lang gratis luisteren naar Radio Winokio.