Een avontuur vol toverkracht!
Yes, een nieuw deel is uit. Na Maxi van Fluks – Een eigenwijze fee kunnen we nu genieten van een nieuw avontuur Maxi van Fluks – De vermiste fee.
In dit tweede deel maken we opnieuw kennis met Paula. Zij heeft een eigen fee die kan vliegen en een uitschuifbare toverstaf heeft. Haar volledige naam is Maximeralda Feodora Dilara Nima van Fluks maar iedereen noemt haar Maxi van Fluks. Van drie opperfeeën heeft ze flesarrest gekregen. In het eerste deel heeft Paula haar bevrijd. Om te bewijzen dat ze een echte wensfee is moet Maxi goede daden verrichten. Daarom woont ze nu bij Paula.
In dit deel vertelt Paula een nieuw avontuur. Dit begint in de winkel van haar vader ‘Goedharts spullen’, een winkel met antiek en tweedehandsspullen. Aan het plafond ontdekt Maxi van Fluks een oud zeilschip. Ze is helemaal enthousiast en vindt binnenin het schip een geheimzinnige kist. Wat zou erin zitten?
Op een dag is Maxi van Fluks verdwenen en ook het schip is weg. Paula’s vader heeft het verkocht. Paula is radeloos. Waar is Maxi van Fluks? Ziet ze haar kleine wensfee een keer terug?
Maxi van Fluks – De vermiste fee is geschikt om voor te lezen bij kinderen vanaf 5 jaar of om zelf te lezen. Het is een heerlijk verhaal voor kinderen die van feeën, toverkracht en avontuur houden. Het avontuur is verdeeld in verschillende hoofdstukken. Deze zijn niet genummerd maar hebben een aantrekkelijke titel, die de jonge lezers nieuwsgierig maakt. Ze verplaatsen zich in Paula. Zij vertelt vlot hoe ze alles beleeft waardoor iedereen zich de situatie kan voorstellen. We krijgen een beeld van haar slaapkamer nadat Maxi van Fluks haar helpt met opruimen en voelen de spanning wanneer Paula en Julia zich in het visrestaurant bevinden. Van begin tot het eind is er grote betrokkenheid.
De illustraties bij het verhaal zijn schitterend. Soms pagina groot, een andere keer naast de tekst. Met haar grote bos rode krullen en haar vleugeltjes vinden we Maxi snel terug. De pagina’s zijn daarnaast versierd met kleine tekeningetjes zoals sterren en vrolijke bloemen. Dit zorgt voor een soort aantrekkingskracht. Kinderen houden van kleur en fleur. Het zijn bepaald geen saaie pagina’s!
Dit verhaal eindigt wederom met een feest. Maxi van Fluks krijgt een van haar toverkunsten terug en de fles heeft een donkeroranje kleur gekregen. Julia, Paula en Maxi dansen als kevertjes door de kamer. Gelukkig tovert Maxi ze daarna weer groot.
Maxi van Fluks – De vermiste fee
Met dit tweede deel zijn wij blij en te vree!