Een baaldag.... zo herkenbaar en gelukkig van korte duur.

Jufelsie Jufelsie
15 mrt 2023

Zodra je de voorkant ziet van dit prentenboek, weet je al dat er iets niet goed zit. Eend Ed kijkt altijd vrolijk, is spontaan en hulpvaardig. Nu kijkt hij boos, lijkt knorrig en uit zijn humeur.
Eend Ed heeft een baaldag van Kaya Umansky is een grappig verhaal. We ontmoeten de charmante eend Ed. Hij houdt voor iedereen de deur open en is attent. Op een dag stapt hij met het verkeerde been uit bed. Hij voelt het meteen. Nukkig en snibbig loopt hij naar buiten. Op straat negeert hij zijn vrienden en bij de bus dringt hij voor in de rij. Gelukkig weten zijn vrienden raad. Zij vrolijken hem op.
Iedereen heeft weleens een baaldag en is op dat moment niet de vrolijkste. Het is grappig om nu het gevoel in Eend Ed te herkennen. Het liefst wil je hem omarmen en vertellen dat het niet erg is. Het gaat weer over!
Het verhaal heeft een mooie opbouw en is op rijm. Jonge kinderen vinden dit fijn in het gehoor klinken.
Ben Mantle is de illustrator. Wat zijn de illustraties prachtig. Hij heeft felle kleuren gebruikt en in elke prent ontdekken we een leuk detail. Zo heeft het dekbed van Eend Ed allemaal afbeeldingen van een kat en zien we aan de waterkant twee deuren. Jonge kinderen ontdekken verschillende dieren. Ze herkennen egel en uil, zien een wasbeer achter een bloemenkraam en de familie muis op een grote blauwe stoel zitten. De tekeningen dagen uit om daar vragen bij te bedenken. Waar gaat de familie Muis naar toe? Wat heeft de kleine Bever in zijn winkelwagen liggen?
Eend Ed heeft een baaldag laat zien dat iedereen wat eens een slecht humeur heeft. Dit is helemaal niet erg. Even later gaat de zon weer schijnen en is de boze bui over!

Meer recensies van Jufelsie