Engelse letterpret van A tot Z

Jufelsie Jufelsie
9 mrt 2020

Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de Engelse taal of bezig zijn om deze taal te leren is het letterboek Engelse letterpret van A tot Z verschenen van Qiu Cui. Het is een vrolijk boek waar, in alfabetische volgorde de dieren in het Engels voorgesteld worden. Ze hebben wat met een vervoermiddel. Op elke pagina is een dier met een vervoermiddel afgebeeld. Beiden hebben dezelfde beginletter. Zo zien we o.a. ‘an ant is driving in an ambulance’, ‘an elephant is charging an electric car’ en ‘an ostrich is touring on an open top bus’. Tot slot zien we ‘All Zoo animals are having a party on a zeppelin’. Mooi om te zien is, dat het gelukt is om bij elk dier iets te vinden. Het prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen. Welk dier komt nu voorbij en wat doet hij? Onder de Engelse zin, staat de Nederlandse vertaling. Op deze manier leren ze niet alleen de Engelse woorden voor de dieren en vervoermiddelen, maar tevens wordt de woordenschat uitgebreid.
Het boek heeft prachtige kleurige tekeningen. Het dier en het vervoermiddel staan centraal en worden door de kinderen meteen herkend. De tekeningen lokken uit om een kort gesprekje te houden. Wanneer het Engels redelijk wordt beheerst, is dit een mooie oefening voor de wat oudere kinderen. Voor jonge kinderen is Engelse letterpret van A tot Z een mooi kijkboek om Engelse woordjes te leren en wie weet sluiten ze op het eind aan bij ‘the party in a zeppelin!’

Meer recensies van Jufelsie