Vrolijk en hartverwarmend

Jufelsie 08 oktober 2025
Op een dag ligt er een dino in de schuur. De schuur is te klein voor hem maar niemand hoort hem klagen. Hij krijgt bananenbrood, een bot om op te kauwen, houdt van kietelen en spannende verhalen. Alles was oké tot het moment dat het misging. De dino wilde niet meer spelen, gromde wanneer hij gekieteld werd en was alleen maar aan het huilen. Hij miste zijn moeder!
Er woont een dino in de schuur is een vrolijk verhaal voor jonge kinderen. Dino’s trekken altijd de aandacht. Hoe geweldig is het dan om te ontdekken dat er een dino bij jou in de schuur woont. Een dino die aardig is en geniet van alles wat je met hem doet. Kaye Umansky heeft het verhaal op rijm geschreven. De zinnen lopen vloeiend en zijn mooi van lengte. Dit leest prettig voor. Vanaf het begin zijn de kinderen betrokken. Ze lachen om de grappige dingen die ze met de dino doen. De opbouw is prachtig en met een grote brul van de dino wordt het spannend. Wat zou er aan de hand zijn? Stel je deze vraag aan de kinderen dan zet je ze aan het denken en worden verschillende redenen genoemd.
Het vervolg is hartverwarmend. De moeder van de dino wordt gezocht. Met het verhaal geeft Kaye ons een mooie boodschap mee. Wanner je liefde aan iemand geeft, kan er een moment komen dat je daar afscheid van moet nemen. Er is weer ruimte voor een nieuwe liefde.
Pippa Curnick heeft de illustraties verzorgd. Lekker kleurrijk en sprankelend. Dat zien we al op de omslag… een grote vrolijke dino ‘springt’ ons tegemoet en trekt zo onze aandacht. Dit maakt dat de kinderen al enthousiast worden.
Vervolgens ontdekken we prachtige sfeervolle prenten met leuke verrassende details zoals de poes, die zich angstig achter de dino verstopt. We herkennen de boulevard bij het strand en de dieren in de dierentuin.
Er woont een dino in de schuur heeft alle ingrediënten voor een leuk voorleesuurtje: avontuur, humor en spanning… het zit er allemaal in. Wat zou jij doen als een jonge, verdwaalde dino in jouw schuurtje woont?

Meer recensies van Jufelsie

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.