Advertentie

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is Reis mee! Wat past dit boek Goede reis, opa! goed bij dit thema.
De oppas van Tom en Mila, opa Bak is jarig. Ze gaan hem feliciteren en geven hem een mok. Van zijn broer krijgt hij een tochtje met een luchtballon. Wat is opa daar blij mee. Op de dag van de ballonvaart krijgt opa te horen dat zijn broer niet mee kan, hij heeft het vliegtuig gemist. Maar dan komt de oplossing… Tom en Mila mogen mee. Vlug vertrekken ze op de fiets naar de akkerweg. Maar de tocht verloopt niet vlekkeloos.
Lees Goed reis, opa! en ontdek of opa Bak, Tom en Mila op tijd zijn voor de ballonvaart.
Wat een prachtig verhaal heeft Vivian den Hollander geschreven. Een avontuur waarin verschillende vervoermiddelen aan bod komen. Met een aantal is iets aan de hand. De vader van Tom en Mila knapt zijn oude auto op. Opa vertrekt op de fiets en krijgt een lekke band. Een politiewagen komt langs, maar wordt weggestuurd naar een brand.
Gelukkig komt daar op het juiste moment boerin Kaat op haar trekker langs. Die weet waar de luchtballon klaarstaat voor vertrek en neemt opa Bak, Tom en Mila het laatste stuk mee.
Goede reis, opa! is geschreven voor kinderen die op AVI M4 lezen, maar het verhaal is zeer geschikt om voor te lezen. Jonge kinderen kunnen een goede voorstelling van de verschillende situaties maken. De illustraties sluiten perfect aan bij het verhaal. Ze zijn prachtig en voor kinderen heel herkenbaar.
Ben je klaar voor een nieuw avontuur?
Goede reis, opa!

Reacties op: Goede reis, opa!

2
Goede reis, opa! -
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 8,99 Bestel het e-book € 6,99
E-book prijsvergelijker