5, 4, 3, 2, 1.... ik kom!

Jufelsie Jufelsie
22 mrt 2023

Wat een schattig, lief verhaal voor jonge kinderen: Haas, Uil & Vos spelen verstoppertje van Catherine Rayner.
Haas doet haar ogen dicht en begint te tellen. ‘5, 4, 3, 2… 1!. Wie niet weg is, is gezien. Ik kom!’ Het duurt even voordat Uil en Vos door hebben dat ze zich goed moeten verstoppen. Wanneer ze dit weten, zitten ze vervolgens op een goede plek en kan Haas haar vriendjes nergens zien. Waar zouden ze zijn?
Haas, Uil & Vos spelen verstoppertje is een verhaal wat past binnen de belevingswereld van jonge kinderen. Zij spelen immers graag verstoppertje met hun ouders. Het verhaal is zo herkenbaar. Haas telt hardop en daagt op deze manier iedereen uit om mee te tellen. Lekker hardop, zodat iedereen het hoort!
Af en toe staat er een woord vetgedrukt in de tekst. Je kunt hier tijdens het voorlezen een accent op leggen, even je stem verheffen.
Met dit verhaal oefenen we plaats bepalende begrippen zoals achter, voor en naast. Heel grappig vinden we het dat Uil en Vos in de boom zitten, niet ver van Haas vandaan. Het thema ‘vriendschap’ komt hier mooi tot zijn recht.
De tekeningen bij het verhaal zijn warm, heel sfeervol. De dieren zijn in hun natuurlijke kleuren weergegeven. De achtergrond heeft iets mysterieus, de frisheid van het voorjaar. Op de voorkant van het boek hebben enkele woorden een gouden laag gekregen. Dit schittert in het licht.

‘5, 4, 3, 2 … 1!’
Haas, Uil & Vos spelen verstoppertje
Luister en speel mee, dan ben je niet alleen.

Meer recensies van Jufelsie