Advertentie

Elk huis heeft een deur. Wat zit er achter die deur?
In Hallo deur sluipt een vos door een raam een huis binnen. Hij komt van alles tegen. Een heerlijke lunch, een bank en een stoel. Via de trap gaat hij naar boven. Daar ziet hij kleden, planten en schilderijen. Alles wordt door hem begroet met een HALLO. Hij springt op bed en danst in het rond met prachtige juwelen. Wanneer hij, met een flinke buit, via de trapleuning naar beneden roetsjt komt hij oog in oog te staan met de bewoners van het huis: beren.
Open Hallo deur en kijk wat de beren met deze onverwachte gast doen.
Hallo deur nodigt jonge kinderen uit om een vos te volgen. De kinderen ervaren het als een spannende ontdekkingstocht. Op de eerste pagina zien ze hem in zijn handen wrijven… hij is wat van plan. Op zijn tenen sluipt hij naar het raam.
Welke kamers bezoekt de vos en wat ziet hij allemaal? Met weinig tekst worden enkele voorwerpen benoemd. Deze kunnen kinderen aanwijzen om daarna de andere voorwerpen te zien en te benoemen. De tekst leest prettig waardoor kinderen opmerken dat er eindrijm is.
De illustraties zijn sfeervol, ze zijn in zachte pasteltinten ingekleurd. De vos is lekker opvallend in zijn heldere blauw trui.
Na het lezen van het boek ontstond er nieuw spel in de huishoek. Enkele kinderen slopen, als vossen van de ene hoek naar de andere hoek in de klas. Ze namen enkele spullen mee, waarna andere kinderen het mochten terugbrengen.
Hallo deur refereert naar het verhaal Goudlokje en de drie beren. Het bekende sprookje heeft een nieuw “jasje” gekregen… Een uitdaging om samen de overeenkomsten te ontdekken!

Reacties op: Hallo deur

4
Hallo deur - Alastair Heim
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners