Advertentie

Het is Halloween. Basiel en zijn moeder gaan aan de slag om er een mooi feest van te maken. In Halloween met Teckel Tokkel komen alle aspecten aan bod, die met dit feest te maken hebben. Er wordt een pompoen gekocht waarop Basiel ogen, neus en een griezelige mond op tekent. In een speelgoedwinkel kiest hij een spin uit om Teckel Tokkel te laten schrikken. Basiel vindt zijn fopdoos, die vol zit met spullen om anderen beet te nemen en verkleedt zich als spook om mee te doen aan de Halloweentocht. Het wordt een mooie tocht met vampieren en heksen op straat. Tot slot wordt Basiel midden in de nacht wakker wanneer hij een nachtmerrie krijgt en denkt dat er een weerwolf in zijn kamer is. Basiel vindt het heerlijk om te griezelen, maar soms wordt het voor hem ook een beetje te eng.
Mijn kleuters hebben genoten van de verhalen in Halloween met Teckel Tokkel. In elk hoofdstukje gebeurt er iets waar de kinderen naar uitkijken. Er zit spanning in, maar deze wordt zo opgebouwd dat de kinderen wel aandachtig blijven luisteren. Ook zit er in de verhalen humor. Teckel Tokkel is bang voor regen en die moet toch af en toe naar buiten om een plasje te doen. Daar moeten Basiel en mama toch wat moeite voor doen. Ook laat Tokkel van zich horen wanneer Basiel met zijn spin bij zijn mand komt of hem voor de gek houdt met een bot.
In het hoofdstuk De teckel en de tocht krijgen de kinderen te horen hoe het Halloween-feest is ontstaan. Geweldig om op deze manier wat achtergrondinformatie te krijgen.
Bij de verhalen staan prachtige tekeningen van Ina Hallemans. Ze zijn gedetailleerd en heel sfeervol. De kinderen krijgen een visueel beeld van het verhaal en genieten van de emoties die Basiel en Teckel Tokkel laten zien.
Met Halloween met Teckel Tokkel kom je helemaal in de sfeer van Halloween.
Wie jaag jij de stuipen op het lijf?

Wil je meer avonturen lezen over Basiel en zijn Teckel Tokkel? Eerder verschenen Teckel Tokkel en Teckel Tokkel viert kerst.

Reacties op: Halloween met Teckel Tokkel

1
Halloween met teckel Tokkel - Ilse De Keyzer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,95
E-book prijsvergelijker