Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Voor kleine en grote hondenbaasjes!

Jufelsie 25 mei 2024
Mevrouw Zwartjes is heel blij met haar hondje. Hartje is klein, lief en de twee zijn onafscheidelijk. Elke dag geeft mevrouw Zwartjes brokjes aan haar hond. Daar is ze dol op. Hartje groeit en groeit. Ze wordt ook beresterk en op een dag duwt ze mevrouw Zwartjes omver. Hartje schrikt ervan. Mevrouw Zwartjes weet niet wat ze met Hartje moet doen. Hartje voelt zich verdrietig en verstopt zich. Zo, zonder hond is het ongezellig en mevrouw Zwartjes gaat op zoek. Ze doorzoekt het hele huis en dan op een dag doet ze een ontdekking.
Hartje is een hartverwarmend verhaal, geschreven door Anneke Gerbrands. Het verhaal wordt verteld in korte zinnen. Heel fijn, zo kunnen kinderen die al enige maanden leesonderwijs achter de rug hebben het verhaal (voor)lezen. Zodra de kinderen Hartje zien, heeft zij hun aandacht te pakken. Het is een klein, pluizig hondje die meteen de harten van de kinderen veroverd. Het avontuur is vrolijk en heel herkenbaar. Iedereen ziet Hartje groter groeien. De illustraties van Hélène Jorna versterken het verhaal. Ze zijn zeer kleurig, vrolijk en zeer gedetailleerd. Wanneer Hartje zich heeft verstopt, zijn de kinderen gericht op kleine details. Ze zien net een stukje van haar staart of poten. Dat verklapt waar Hartje zit! Zo grappig, terwijl ze mee zoeken, oefenen ze plaats bepalende begrippen.
De verrassing op het eind is grandioos. Iedereen wil een Hartje in huis!
Hartje, het verhaal voorlezen is een genot. Dit avontuur biedt tal van mogelijkheden om andere activiteiten te doen. Bekijk de verschillende portretten die aan de wand bij Mevrouw Zwartjes hangen. De kinderen kunnen creatief aan de slag en een portret tekenen. Tel het aantal kopjes in de keuken of stop een aantal botjes in een pot, bekijk het patroon van de deken of benoem de voorwerpen, die in de schuur staan. De woordenschat breidt zich spelenderwijs uit.
Hartje is grappig en we houden ervan dit verhaal voor te lezen. Een echte aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jufelsie

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?