Een muzikaal kerstfeest.
Met dit vrolijke boek Jingle Bells wens je iedereen een fijne kerst. Op de voorkant staan vier vrienden: ijsbeer, pinguïn, steenbok en rendier. Ze beginnen één voor één het mooie lied Jingle Bells te spelen. Door op een knop te drukken hoor je hun instrument. Aan het eind komen ze bij elkaar en vormen ze een orkest. Op het grote plein, bij een mooi versierde kerstboom laten ze met z’n allen het lied Jingle Bells nogmaals horen.
Jingle Bells is een feestelijk prentenboek. Het gevoel van saamhorigheid komt hier prachtig naar voren. De vier vrienden starten alleen. Je kijkt naar hun instrument en luistert hoe het klinkt. Bij elk dier sluiten vrienden aan. Het prikkelt de nieuwsgierigheid bij kinderen en samen kijk je wie er aansluiten.
De illustraties zijn kleurrijk. We zien verschillende winterse taferelen. Dieren die heerlijk in de sneeuw spelen of schaatsen, die in een cabine zitten op weg naar de top van een berg en dieren, die gezellig in een arrenslee bij elkaar zijn. Dit nodigt uit om met kinderen in gesprek te gaan. De woordenschat wordt uitgebreid.
Op het eind is het feest. Alle dieren staan bij elkaar, Jingle Bells klinkt en op de top van de kerstboom schittert een stralende ster. We zien een lichtje branden. Natuurlijk zingen alle kinderen mee… Jingle Bells klinkt overal.