Advertentie

“Waarom sta je hier zo alleen naar de lucht te staren?’ vraagt Vos aan Egel
Egel staart niet naar de lucht, maar kijkt naar zijn appelboom. Daar hangen geen appels aan, alleen maar bloemen. Wat is aan de hand?
In dit boek Blij met een bij, maken de Klimaatjes zich zorgen om de appelboom.
Kikker denkt dat de appelboom water nodig heeft, Mol bedenkt dat er zonlicht bij moet en Duif wil de boom wel knuffelen. Het is Uil, die de vrienden vertelt dat er pas appels gaan groeien als de bijen stuifmeel op de bloemen hebben achtergelaten.
De Klimaatjes zijn zeven vrienden, Mol, Muis, Duif, Egel, Uil, Vos en Kikker. Zij nemen jou mee op avontuur en laten je zien hoe je het fijn kunt hebben op aarde en wat je zelf kunt doen om deze leefwereld te behouden.
Blij met een bij is een prachtig verhaal dat jonge kinderen laat zien, waarom bijen zo belangrijk zijn in de natuur. Zij hebben bloemen nodig, zodat zij stuifmeel van de ene naar de andere bloem kunnen brengen. Nadat de bijen stuifmeel hebben gebracht, groeit er uit de bloem een lekkere vrucht.
Het verhaal is vlot geschreven, kinderen begrijpen meteen waar het over gaat. Egel en Vos dagen ze op de eerste bladzijde uit om zelf na te denken over het probleem en wat ze kunnen doen om dit op te lossen.
De illustraties zijn van Nynke Mare Talsma. Ze zijn kleurrijk en geven het verhaal goed weer. Aan de hand van de illustraties kun je kinderen het verhaal laten na vertellen.
Tot slot kunnen kinderen zelf aan de slag. Met kleine stukjes tekst en afbeeldingen wordt hen uitgelegd hoe ze een insectenhotel kunnen maken.
Ben jij Blij met een bij?
Zorg dan samen met de Klimaatjes voor meer bijen in de tuin.

Ps Wil je meer avonturen met de Klimaatjes lezen? Eerder verschenen Wat is het warm, Natte voeten, Plasticsoep en Warme truien.

Reacties op: Blij met een bij

2
Klimaatjes. Blij met een bij - Judith Koppens Andy Engel ...
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,95
E-book prijsvergelijker