Samen met Koenijn aftellen naar kerst
Koenijn kan niet wachten tot het kerstfeest.
Maar wanneer is dat precies?
In Koenijn telt af naar kerst maak je kennis met Koenijn. Hij kijkt uit naar kerstmis. Zijn moeder heeft een goed plan bedacht om samen af te tellen naar kerst. Verzamel samen met Koenijn vierentwintig dozen en open daarna elke dag een doos. Welke verrassing staat er voor jullie klaar?
Koenijn telt af naar kerst is een prachtig verhaal geschreven door Martine van Nieuwenhuyzen. Vanaf het begin zijn de kinderen betrokken. Ze tellen samen met Koenijn af naar kerst. Kerstmis is een warm lichtjesfeest. Iedereen wil thuis een kerstboom zetten en mooi versieren. Elke keer wanneer een doos wordt opengemaakt, is het spannend… welke verrassing komt eruit. De verrassingen zijn voor kinderen herkenbaar. Zo wordt er een kerstboom gekocht, gaan ze kerstkransjes bakken en kaarten versturen. Deze activiteiten prikkelen kinderen om thuis en/of op school hetzelfde te doen. Koenijn zorgt ook voor humor. Hij strooit de doos hagelslag leeg in een zak met broodjes en gooit alle theezakjes in de theepot. Dit lokt meteen reacties uit. ‘Wat doet Koenijn nu?’ roepen er enkele kinderen enthousiast.
Bij het verhaal staan prachtige, warme tekeningen. De kleine Koenijn weet meteen de aandacht van ons te trekken. De omslag aan de binnenkant staat vol met kleine tekeningen, die te maken hebben met het kerstfeest. Weten we wat het allemaal is? Door de tekeningen te benoemen groeit de woordenschat. Spelenderwijs komen we tevens in aanraking met cijfers. Een aantal dozen zijn genummerd. Zien we deze getallen in onze omgeving? Een leuke uitdaging.
Koenijn is ongeduldig, hij kijkt graag vooruit,
‘Hoe veel dagen tot kerst?’ roept hij luid.
Dit feest komt met vierentwintig dozen dichterbij,
Samen met Koenijn worden we van elke verrassing blij.