Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Lotta en het notendiefje

Jufelsie 03 september 2019
Lotta schrikt… Op het krukje voor haar huis staat een lege mand. Iemand heeft haar nootjes gestolen. Dat is nou vervelend. Ze wilde ze net aan tante Cato geven om daar een notentaart mee te bakken. Ga met Lotta en haar vrienden op zoek naar de noten in Lotta en het notendiefje.
Lotta en het notendiefje is een verhaal wat zich afspeelt in de winter. Alles is mooi bedekt met sneeuw en de kippen dragen warme mutsen, sjaals en laarzen. De dieren zoeken elkaar op, zodat ze het lekker knus hebben bij elkaar.
Je ontdekt dat de eekhoorn het notendiefje is en leest wat hij in de herfst doet om de winter door te komen. Lotta beloont zijn eerlijkheid en samen gaan ze zijn nootjes zoeken.
Jonge kinderen zien verschillende gevoelens in het verhaal voorbij komen: verbazing, verdriet, boos en blijdschap. Ze horen dat eerlijk zijn wordt beloond.
Lotta en het notendiefje is een prachtig verhaal om dit in de klas bespreekbaar te maken.
In het verhaal zijn enkele woorden vetgedrukt. Dit kunnen voor kinderen nieuwe woorden zijn. De betekenis daarvan wordt in het verhaal duidelijk Zo wordt de woordenschat van jonge kinderen op een fijne manier uitgebreid.
De illustraties zijn sfeervol en lokken kinderen uit om het verhaal in eigen woorden te vertellen.
Heb jij een goede speurneus en kun je tegen een beetje kou? Dan ben je klaar om met Lotta op zoek te gaan naar het notendiefje.

PS Op de site van Clavis Uitgeverij vind je meer boeken met avonturen van Lotta.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jufelsie

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.