Ga je mee naar de grote stad?

Jufelsie Jufelsie
1 mrt 2021

Waar ben jij bang voor? Een monster, een spuitje of voor de zee? Pino is daar niet bang voor. Hij is nergens bang voor of toch wel?
In Pep en Pino naar de grote stad van Bonnie Grubman ontdekken we, hoe stoer Pino ook doet, hij toch wel ergens bang voor is.
Pep neemt Pino mee naar een restaurant in de stad. Ze gaan met de bus. Dat vindt Pino niet leuk. Hij is een beetje bang voor de grote stad. Daar staan enorme gebouwen, er is veel verkeer en op straat is het druk. Gelukkig weet Pep de weg en genieten ze samen van een heerlijke pizza in Peps favoriete restaurant.
Pep en Pino naar de grote stad is een mooi verhaal voor jonge kinderen. Het is heel herkenbaar en kan heel goed gebruikt worden om samen met kinderen te praten over het gevoel ‘angst’. Waar zijn zij bang voor? Mag je bang zijn? Wat doe je wanneer je merkt dat iemand bang is? Wat als je nergens bang voor bent? Vragen waar je met kinderen over kunt praten.
De illustraties bij het verhaal zorgen voor een grote betrokkenheid. We zien Pep en Pino in verschillende situaties en aan de gezichten kunnen we zien hoe zij dit ervaren. Judi Abbot heeft deze gevoelens perfect weergegeven.
Pep en Pino naar de grote stad is een verhaal wat kan bijdragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling bij jonge kinderen. Ga je mee naar de grote stad?

Meer recensies van Jufelsie