Advertentie

Kijk, dit is prinses Kevin. Zie hem eens stralen op de voorkant van dit prentenboek. Wat ziet hij er mooi uit…
Zijn zus heeft hem een jurk, schoenen met hakken en een paar sieraden gegeven. Van zijn moeder heeft hij make-up geleend. Nu is Kevin een prinses.
Maar wat vinden anderen hiervan?
In Prinses Kevin ontmoet je Kevin. Kevin is een jongen, die zich graag verkleedt. De bedoeling van verkleden is, dat je er anders uit ziet. Meisjes worden prinses maar mogen ook cowboy of ridder zijn. Waarom mogen jongens zich dan niet verkleden als prinses? Dit is blijkbaar niet gewoon. Iedereen reageert daar nogal vreemd op. Door dit verhaal voor te lezen en hierna met de kinderen een gesprek aan te gaan, wordt dit bespreekbaar. Verschillende reacties komen los. Ze vinden Kevin stoer en Julia lief. Zij trekt zich ook nergens van aan. Het gaat om de persoon zelf, niet hoe die eruit ziet.
De illustraties zijn geweldig en geven het verhaal wat extra’s. De emoties herken je, wanneer je naar de gezichten kijkt van Kevin en de andere kinderen. Je proeft de sfeer van het Eindejaarsfeest en voelt de trots, bij het maken van een foto. De kleur roze knalt. Geweldig om een prentenboek met roze te maken waar een jongen de hoofdrol inspeelt. Misschien dat jongens deze kleur nu gaan “waarderen”.
Prinses Kevin laat zien, dat je er mag zijn. Prinses zijn is geweldig, maar een volgende keer is Kevin …..

Reacties op: Prinses Kevin

3
Prinses Kevin - Michaël Escoffier
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99
E-book prijsvergelijker