Neem een duik in: Ridder Tim

Jufelsie Jufelsie
27 mrt 2021

Theater Snater, dat zijn Inge Besaris en Chris Oelmeijer, voert al jaren de succesvolle voorstelling Ridder Tim op. Dit verhaal is door Inge bewerkt tot een boek.
In Ridder Tim maken we kennis met Tim. Het is de avond voor hij gaat afzwemmen. Het is best spannend en Tim is onzeker of hij zijn zwemdiploma gaat halen. Gelukkig heeft zijn vader een verrassing: een ridderpak. Dit mag hij voor één keer aanhouden. Het wordt een onrustige nacht voor Tim met een bijzondere droom. Een droom waarin hij op zijn Papa Paard door het dorp galoppeert, vliegt door de lucht en landt op een toren van een kasteel. Daar ontmoet hij een draak die zijn Beer gevonden heeft. Lukt het Tim zijn Beer uit de handen van de draak te krijgen? Nadat hij een plan heeft bedacht wordt hij wakker gemaakt door zijn vader. Ze hebben zich verslapen en moeten zich haasten om op tijd in het zwembad te zijn. Is Tim op tijd om af te zwemmen en kan hij zijn diploma in ontvangst nemen?
Ridder Tim is een stoer verhaal wat past in de belevingswereld van jonge kinderen. Zij fantaseren graag over ridders en draken. Het verhaal is verdeeld in korte hoofdstukken en is geschikt om voor te lezen. Kinderen die al enige tijd leesonderwijs volgen kunnen dit zelf lezen. Er staan geen moeilijke woorden in. Verschillende situaties zijn herkenbaar voor kinderen: zenuwachtig zijn voor het afzwemmen, het bed ritueel en het behalen van het zwemdiploma.
De mooie illustraties zijn van Astrid Sam. Warme, sfeervolle tekeningen in vrolijke kleuren. Jonge kinderen beleven het avontuur met Tim mee. Hij staat prachtig afgebeeld in zijn rode cape en op zijn hoofd draagt hij een stoere helm. Aan zijn gezichtsuitdrukking is te zien hoe hij zich voelt: angstig, dapper of blij.
Trek je ridderpak aan en ga met Ridder Tim mee op avontuur…

Meer recensies van Jufelsie